Любопитни факти за филма „Рокетмен“

Любопитни факти за филма „Рокетмен“

Зрителите в киносалоните са разтърсени от 31 май насам заради “Рокетмен“ – невероятната лична история на несравнимия певец, композитор и шоумен Реджиналд Кенет Дуайт, когото светът познава като Елтън Джон. „Рокетмен“ е неподправена и откровена рокендрол музикална фантазия, която разказва житейската история на музикалната легенда Елтън Джон в годините, когато той прави големия си пробив на сцената. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния хит на Елтън Джон и прави аналогия с кариерата и шеметното му издигане към звездния небосклон. „Рокетмен“ проследява фантастичния път и трансформацията на Реджиналд Дуайт от срамежливо, свирещо на пиано
дете – чудо в Кралската музикална академия до международната, екстравагантна суперзвезда Елтън Джон. Тази вдъхновяваща, общочовешка история, в която момче от малък град става една от най-ярките и иконични фигури в попкултурата, е разказана на фона на най-известните и обичани песни на Елтън Джон.

Те са в изцяло нов аранжимент и в изпълнение на звездата на филма Тарън Еджъртън („Kingsmаn“, „Еди Орела“), който не просто влиза в ролята на легендарния артист – изпълнител, но и придава съвсем нов заряд на творчеството му. Сред останалите актьори са носителят на БАФТА Джейми Бел („Били Елиът“) като текстописеца Бърни Топин – дългогодишният творчески сътрудник и партньор на Елтън Джон, Ричард Мадън („Игра на тронове“) в ролята на първия му мениджър Джон Рийд и Брайс Далас Хауърд („Южнячки“, „Джурасик свят: Рухналото кралство“) като майка му Шийла Феърбрадър. Режисьор на „Рокетмен“ е Декстър Флечър („Sunshine on Leith“, „Еди Орела“, „Бохемска рапсодия“) и по сценарий на носителя на Оскар Лий Хол („Били Елиът“). В останалите роли са Джема Джоунс, Тейт Донован, Стивън Греъм, Хариет Уолтър и др.

Прочете още за филма тук