5 факта за TikTok

5 факта за TikTok

През последното десетилетие социалните мрежи се превърнаха в неизбежна част от ежедневието ни. Нашите снимки, спомени, коментари и интереси са вече дигитализирани. Чрез социалните мрежи ние комуникираме, търсим работа и се забавляваме. Изследване от 2019 г. посочва, че хората прекарват средно по 2 часа и 24 минути от деня си във виртуалното пространство. Гиганти като Facebook, YouTube и Instagram отдавна не са просто платформи за mсподеляне, те са умел инструмент за бизнес и реклама. През 2016 г. на пазара излиза нова мрежа за видеосподеляне с развлекателен характер. Това е TikTok и е едно от най-бързо развиващите се приложения в момента. TikTok позволява създаването на кратки клипове до максимум 60 секунди за танци, музикални изпълнения, lip sync, смях и какво ли още не. За да разберете малко повече за същността и популярността на приложението, вижте следните 10 факта за TikTok…

1. Китайските потребители нямат достъп до TikTok

Компанията, която създава TikTok, „ByteDance” се намира в Пекин, но глобалната
версия на приложението всъщност не е достъпна за китайските потребители, поради ограниченията от държавата. Те имат отделна версия, която носи името Douyin и спазва рестрикциите за цензура, наложени от Китай.


2. TikTok има едни от най-младите потребители

Платформата се използва предимно от младото поколение, затова голяма част от потребителите ѝ са деца и тийнейджъри. В статистически данни – 41% от използващите приложението са на възраст между 16 и 24 години, а именно това е и целевата група. TikTok обаче е силно критикуван за това, че привлича и десетки малолетни, които могат да бъдат изложени на неподходящи материали


3. Потребителят отделя по 52 минути средно на ден в приложението

Помислете за всички неща, които един младеж може да свърши за 52 минути. Той може да сготви, да изчисти, да изгледа епизод от любимия си сериал, да прочете поне една глава от някоя книга, но в по-модерния и по-вероятен начин – той по-скоро ще ги прекара в TikTok. Средният потребител също така отваря приложението около 4-5 пъти дневно.4. TikTok е достъпен в над 150 държавиСоциалната мрежа е изключително популярна в азиатските страни. През 2019 г. приложението има 277.6 милиона сваляния само в Индия, което прави страната най-големия любител на TikTok в света. На второ място се нарежда Китай с 45 милиона сваляния, а трети след тях са САЩ. Платформата е преведена на 75 езика и така обхваща голяма част от световното население..

5. TikTok е продължение на Musical.

Всъщност преди TikTok да стане известен извън Китай, съществува подобно приложение за видеосподеляне – musical.ly. На 9 ноември 2017 г. компанията ByteDance го купува за 1 милиард щатски долара с цел да разпространи влиянието на TikTok на запад – нещо, което musical.ly вече е постигнало. През 2018 г. musical.ly официално се слива с TikTok.

Прочети повече тук: 10te.bg