10-те най-любими български песни за пътуване

10-те най-любими български песни за пътуване

Това лято за втори път БГ Радио даде възможност на слушателите си да подредят своя класация със 100-те най-любими български песни за пътуване. На 23 август перфектният български саундтрак на лятото прозвуча в почти десетчасова класация, излъчена в ефир. Над 12 500 вота, получени през един от най-ваканционните месеци в годината на сайта на медията, определиха като големия победител „Нависоко“ на Миро и Койна Русева, песента, която двамата представиха за първи път на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2019.

В ефир, когато научи новината, че „Нависоко“ е номер 1, Миро благодари на всички слушатели, които са гласували и на екипа на песента – на Койна Русева и Игор Марковски.
„Изключително съм щастлив, че избрахте тази песен за най-любима песен за пътуване това лято. Нека посоката ни винаги е на високо – защото ние не сме от тук, ние сме от там, от високото.“


Сред артистите с най-много песни в класацията са Графа – със седем, Миро, СкандаУ и Любо Киров – с по пет, Ицо Хазарта и Ъпсурт, Васил Найденов и Михаела Филева – с по четири песни. Припомняме, че в първото издание на подреждането на първо място застана „По-полека“ на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.

А как изглежда челната десетка от класацията на слушателите на БГ Радио с любими песни за пътуване за 2019, четете в сайта https://www.10te.bg.